ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΙΛΟΘΕΗΣ
Ολοήμερο σχολείο διευρυμένου ωραρίου

Δραστηριότητες - Πολιτισμός:
—————
Το Δημοτικό Σχολείο Φιλοθέης σας καλωσορίζει στην ιστοσελίδα των Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων. Ελπίζουμε να φανεί χρήσιμη σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς. Για αρχή πλοηγηθείτε χρησιμοποιώντας τις επιλογές του παραπάνω μενού ή επιλέξτε (αν υπάρχουν) τις δράσεις παρακάτω για να τις δείτε αναλυτικά.
Ο Σύλλογος Δασκάλων Δημοτικού Φιλοθέης.

-----------------------------------------------

Γιορτή του βιβλίου για άλλη μια φορά στο σχολείο μας !!!


        Την πρώτη εβδομάδα του Ιούνη, τα παιδιά χάρηκαν τα νέα βιβλία που αγοράστηκαν για τον εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης μας. Έπαιξαν παντομίμα και συμμετείχαν σε διαδραστικά παιχνίδια με τους τίτλους των νέων βιβλίων! Έφυγαν χαρούμενα ανυπομονώντας να διαβάσουν τα νέα βιβλία τον Σεπτέμβρη! Ένα γλυκό κέρασμα από μαμάδες του σχολείου μας έκλεισε τη γιορτή με πολλά χαμόγελα. Ο Σύλλογος Διδασκόντων ευχαριστεί τον Σύλλογο Γονέων για τη συνεργασία και προσφορά του στη στήριξη της σχολικής μας βιβλιοθήκης. Η κυρία Φρουζάκη με την πολύτιμη προσφορά της, αποτελεί πλέον αναπόσπαστο μέρος του σχολείου μας! Την ευχαριστούμε και ελπίζουμε σε συνέχεια της εποικοδομητικής μας συνεργασίας.

-----------------------------------------------

Το μικρό Λαογραφικό Μουσείο του Δημοτικού Φιλοθέης


        Τη Δευτέρα 19 Μαρτίου του 2018 η Β' τάξη έκανε ένα μαγικό ταξίδι στον χρόνο δημιουργώντας ένα μικρό Λαογραφικό Μουσείο.
        Παλιά μπαούλα, βιτρίνες και κουτιά άνοιξαν σε κάθε σπίτι. Οι μαθητές έκαναν έρευνα και σε σοφίτες και αποθήκες! Οι μικροί θησαυροί ξύπνησαν αναμνήσεις στους μεγάλους και για τους μαθητές στάθηκαν αφορμή για αφήγηση μικρών οικογενειακών ιστοριών από τις γιαγιάδες και τους παππούδες τους.
        Οι λεζάντες βοήθησαν και τα άλλα παιδιά του σχολείου μας να γνωρίσουν κάποια παλιά αντικείμενα των δασκάλων.
        Λίγες φωτογραφίες... πολλές αναμνήσεις...


Τελευταία ενημέρωση: 10-06-2018, 16:14