ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΙΛΟΘΕΗΣ
Ολοήμερο σχολείο ενιαίου τύπου

Πιλοτικά Προγράμματα - Εκπαιδευτική Ρομποτική:
—————
Η ίδρυση ομίλου Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στο Δημοτικό σχολείο μας είναι έμπνευση και παρότρυνση του εκπαιδευτικού Πληροφορικής και της Διευθύντριας του σχολείου μας. Εργαζόμενος στο παρελθόν ο Φώτης Φωτεινάκης με τις ρομποτικές κατασκευές LEGO Mindstorms ΝΧΤ, με μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, την αντίστοιχη ίδρυση ομίλων ρομποτικής & της συμμετοχής τους στον πανελλήνιο διαγωνισμό της WRO Hellas, διαπίστωσε τον ενθουσιασμό και τη δυναμική των παιδιών. Τέτοια και περισσότερη δυναμική και κατάλληλη ωριμότητα έχουν τα παιδιά ηλικίας 8 ως 12 ετών των τάξεων Γ΄, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄. Πρέπει να τονισθεί επίσης ότι, με την αμέριστη συμπαράσταση και χορηγεία του Συλλόγου Γονέων του Δημοτικού, ο όμιλος έχει στην κατοχή του 4 σετ Lego WeDo (για τις τάξεις Γ΄ και Δ΄) και 2 σετ Lego Mindstorms EV3 (για τις τάξεις Ε΄ και ΣΤ΄).

Θεωρητικό υπόβαθρο και στόχοι της εκπαιδευτικής ρομποτικής

Συμπερασματικά να ξέρουμε ότι, για τα παιδιά, η ρομποτική είναι γοητευτική γιατί αποκομίζουν μεγάλη εμπειρία και γεμίζουν αυτοπεποίθηση και ικανοποίηση, με το να σχεδιάζουν, να κατασκευάζουν και κατόπιν να βελτιώνουν έναν αυτοματισμό ή ρομπότ ώστε να συμπεριφέρεται ακριβώς όπως πρέπει, και μάλιστα όταν στο τέλος το παρουσιάσουν σε όλους, ολοκληρωμένο και λειτουργικό.

Παρακάτω φαίνονται οι συναντήσεις και το υλικό (φωτογραφίες κατασκευών, βίντεο, σενάρια του Scratch). Στον όμιλο εργαζόμαστε με την έκδοση 1.4 του Scratch. Μπορείτε να την μεταφορτώστε από τον επόμενο ιστοσύνδεσμο.

Επιλέξτε από τη λίστα των μαθημάτων για περισσότερες λεπτομέρειες:
Φώτης Φωτεινάκης, Εκπαιδευτικός Πληροφορικής(ΠΕ20) Δημοτικού Φιλοθέης.


Τελευταία ενημέρωση: 11-9-2016, 20:01

Drop Down Menu by CSSMenuMaker.com